Η διατροφή στην περίοδο της πτερόρροιας II

..και ενω ηδη η αναπαραγωγη ειναι προς ή εχει ηδη φτασει στο τελος της και οι νεοσσοι μας μεγαλωνουν στις ευρωχωρες κλουβες που τους εχουμε διαθεσει για την εκγυμναση των φτερων τους ,μια αλλη σημαντικη περιοδος του ετησιου κυκλου των πουλιων μας πλησιαζει : η ΠΤΕΡΟΡΟΙΑ 

Περισσότερα: Η διατροφή στην περίοδο της πτερόρροιας II

Δίαιτα - ειδική διατροφή για παχουλά καναρίνια

Είναι συχνό φαινόμενο και ειδικά σε περιόδους μετά από διαγωνισμούς ,να εμφανίζεται λίπος στην περιοχή της κοιλιάς (και πιο σπάνια και στο στήθος) των πουλιών. Αυτό οφείλεται είτε σε διατροφή με υψηλή ποσόστωση λιπαρών στη διατροφή τους ,είτε σε προδιάθεση του πουλιού ,είτε και στα δύο σε συνδυασμό με χαμηλή κινητικότητα του πουλιού λόγω μικρού κλουβιού ή προδιάθεσης του χαρακτήρα του.

Περισσότερα: Δίαιτα - ειδική διατροφή για παχουλά καναρίνια

Η διατροφή στην περίοδο της πτερόρροιας I

Η περίοδος της πτερόρροιας είναι ένα διάστημα στο οποίο το καναρίνι ανανεώνει το φτέρωμα του, και ως εκ τούτου οι διατροφικές ανάγκες του είναι αυξημένες και «ειδικές». Με αυτό τον όρο εννοούμε ότι κάποιες διατροφικά στοιχεία την περίοδο αυτή αποκτούν εξέχουσα σημασία.

 

Περισσότερα: Η διατροφή στην περίοδο της πτερόρροιας I

Βλαστωμένοι σπόροι

Είναι ίσως ένα βηματάκι δυσκολότερο από το να βράσουμε ένα αβγουλάκι για τα πουλάκια μας. Είναι όμως μία λιχουδιά που θα «τσακίσουνε» σε ελάχιστο χρόνο και ένα σημαντικότατο συν στη διατροφή τους. Ο λόγος γίνεται για τα «φύτρα», τους βλαστημένους δηλαδή σπόρους, όχι μόνο αυτούς που έτσι κι αλλιώς δίνουμε στο καθημερινό σιτηρέσιο των πουλιών μας, αλλά και άλλους που και να θέλανε λόγω μεγέθους και δυσκολίας ίσως να μην έχουν δοκιμάσει (σιτάρι, ροβίτσα κ.λ.π).

Περισσότερα: Βλαστωμένοι σπόροι

Get a better hosting deal with a hostgator coupon or play poker on party poker
Copyright 2012 Διατροφή. Δημιουργία Whale.gr